Är du företagare och vill motivera din personal att prestera på topp? Då kan ett perfekt utformat personalevent vara nyckeln till framgång. Ett lyckat event där både ledare och övriga medarbetare umgås tillsammans kan vara en riktig boost för företaget.

Välj ett lämpligt event

Det gäller att anpassa personaleventet utifrån olika faktorer så som ålder, intressen samt företagets koncept. Syftet bör kort och gott vara att motivera och stimulera de anställda i arbetsvardagen. Som ledare är det viktigt att visa uppskattning gentemot de anställda och ibland är det inte tillräckligt att göra detta i arbetsvardagen. Det behövs helt enkelt ett annorlunda inslag som inte direkt är att jämföra med arbetsplatsen. En sommarfest som avslut inför semestern brukar vara en hit. Ett annat tips är en rolig kickoff i Stockholm eller på landet. Väljer du att arrangera en kickoff i storstan är alternativen många och ni kan göra allt från äventyrliga aktiviteter till gastronomiska upplevelser.

Konferens och personalevent

Att kombinera jobb med roliga aktiviteter är ingen dålig idé, tvärtom kan det fungera riktigt bra. Konferensen behöver inte innebära utdragna föredrag och mycket stillasittande utan kan istället bestå av mer kreativa inslag. Det kan handla om olika grupparbeten eller aktiviteter som syftar till att förbättra team-känsla samtidigt som personalen lär sig mer om något specifikt. Den vanliga fikarasten kan bytas ut mot en underhållande aktivitet som genererar prestationsglädje och motivation hos medarbetarna. En trevlig konferensdag kan sedan avslutas med en stämningsfull personalfest med skratt och god mat!

Divi