Ett av årets största och viktiga event i Sverige är Nobelfesten i samband med att nobelpriset delas ut. Det är både ett historiskt event, det arrangeras varje år och det är ett stort internationellt event som har hög mediebevakning. Nedan kan du läsa mer om eventet.

Eventet Nobelfesten

Några som är kända för sin medverkan under Nobelmiddagen är Svenska Akademin. Mer information om Svenska Akademin hittar du på deras hemsida. Varje år bjuds ytterligare cirka 1300 personer in till festen som arrangeras i Blå Hallen.

Det råder inga tvivel om att det ligger extremt mycket planering bakom den här typen av event. Allt ifrån att bjuda in alla gäster, se till att alla får mat och att menyn dessutom hålls hemlig, repetera med all inblandad personal inför eventet och så vidare. Det kräver många månaders förberedelser.

Som kuriosa kan nämnas att på första nobelfesten deltog ett hundratal gäster och 1907 fick festen ställas in till följd av att den svenska kungen Oscar II dött några dagar tidigare. Platsen för eventet har inte alltid varit Blå Hallen utan festen har arrangerats både hos Svenska Akademin och Vinterträdgården på Grand Hotel Royal.

Divi