Inför större fester så som bröllop eller jubileum väljer många att ha livemusik eller en DJ som kan ge festen det där lilla extra. Dock kan det vara svårt att navigera sig fram till vad som är bäst. Nedan hittar du några tips på hur du kan hitta vad som passar dig bäst.

Musiken gör festen

Precis som i många amerikanska filmer är rubrikens fråga ofta vanlig i samband med t.ex. bröllop och liknande. Det är smart att börja med att undersöka om du känner någon som vill spela på din fest, om det finns digitala lösningar som kan fungera eller om du kan få hjälp från annat håll.

Du kan också fundera på hur många som kommer på festen och hur akustiken i lokalen ni ska vara i är. I vissa miljöer blir det nästan bara jobbigt när det är för mycket musik om tanken är att gästerna ska prata och/eller umgås samtidigt. En DJ kan anpassa sin ljudvolym på fler nivåer än vad ett liveband kan.

Samtidigt så lyfter livemusik ofta festen till en högre nivå. Ett dåligt band kan däremot bli ännu sämre än en dålig DJ. Därför gäller det att undersöka saken noga innan du bestämmer dig.

Divi