Om du ska starta ett företag är det viktigt att redan från början nå ut till dina kunder. Ett smart sätt att göra reklam för dina produkter och tjänster är genom att lansera ditt företag genom ett event.

Starta företag

Att driva ett företag är både en stor utmaning och mycket inspirerande. För att företaget ska lyckas ekonomiskt behöver du både bra produkter och tjänster, och kunder. Det tar tid att bygga upp ett företag och en bra kundkrets. Det är många företagare som glömmer bort att arbeta med marknadsföringen i god tid. Det räcker inte att börja marknadsföra företaget en vecka innan du öppnar, genom en hemsida, sociala media och reklam i det lokala annonsbladet. För att nå ut måste du skapa en marknadsföringsplan och börja i god tid innan du öppnar butiken. Om du har, eller ska start ett företag, hittar du bra företagslån hos qred.com/se/ – du ansöker smidigt online och behöver inte oroa dig för startavgifter, dolda kostnader eller bindningstid. När du startar ditt förtag är det viktigt att skapa en särskild marknadsföringsbudget redan från början. Räkna också med att reklam och olika marknadsföringssätt kommer att vara en relativt stor och löpande utgift. Ett bra sätt att starta företaget är genom ett event – då kommer många få upp ögonen för din butik.

Event

Vilket slags event som du ska satsa på beror på ditt företag. Om du öppnar någon slags affär som vänder sig till en stor kundkrets, som en klädbutik eller byggnadshandel, är det smart att skapa ett familjevänligt event. Bjud på fika och korv och ha några riktigt bra erbjudanden. Räkna inte med att kunna sälja så mycket just den dagen, utan satsa mest på att skapa goda relationer med dina kunder. Vi människor föredrar att handla i affärer som ger oss en positiv känsla. Om du ska starta ett företag på en mindre ort kan du också anlita ett lokalt band och be bandet att spela populära covers. Det är många som gärna går på ett event med gratis mat och musik. För att skapa en trevlig stämning är det viktigt att kunderna har något att sitta på, så att de kan sitta och prata med vänner över en kopp kaffe, medan barnen springer runt med en korv i handen. Då skapar du positiva minnen hos dina kunder och det kommer bli lättare för dem att verkligen komma och handla hos dig.

Event på nätet

Det är både lättare och svårare att skapa ett event på nätet. Å ena sidan kan du lansera din e-butik med massiv marknadsföring och bra erbjudanden, å andra sidan kommer du inte att möta dina kunder ansikte mot ansikte. Det är enkelt att hitta en annons med ett erbjudande, köpa produkten och sedan glömma bort vad affären hette. Om det är möjligt kan du faktiskt skapa ett event hemma hos dig när du öppnar e-butiken. Inte för att de som kommer på eventet nödvändigtvis kommer att handla något, men för att det ger dig något att skriva om och lägga ut på sociala medier. Din butik kommer kännas mer “verklig” för kunderna.

Divi