Vi kan alla behöva extra pengar ibland. Ett sätt att få mer inkomst är genom att jobba extra på event – antingen som extraknäck eller som egenföretagare.

Vår ekonomi

Det är viktigt att ha ordning på sin ekonomi. Det är många av oss som utifrån en dålig erfarenhet har insett att vi måste börja hantera våra pengar på ett bättre sätt, eller så är det helt enkelt så att vi har en ekonomiskt situation där vi alltid bara har så att det precis räcker. Det finns många anledningar att vilja jobba extra. Det är också viktigt att planera långsiktigt för att spara pengar. Ett tips för att spara pengar och förbättra din ekonomi är genom att ta hjälp av Savr, som hjälper dig att komma igång med ditt sparandet.

Extraknäcka på event

Det finns många olika slags event att extraknäcka på, allt från konferenser till bröllop och fester. I större städer som Stockholm och Göteborg finns det också särskilda eventföretag som ofta behöver ha personer som jobbar extra som servitriser, ordningsvakter eller någon slags assistent. Att extraknäcka på event kan också vara riktigt roligt: du får vara med på bröllop, på stora konferenser eller på en fin middag. Många gånger ska du också själv vara välklädd. Det är viktigt att du har en serviceminded personlighet och att du tycker att det är roligt att få hjälpa andra. Ett tips är att kontakta eventföretag eller konferenscenter och erbjuda dina tjänster. Då vet de om att de kan höra av sig till dig, när de behöver extra personal.

Egenföretagare

Om du har f-skattsedel så kan du också erbjuda dina tjänster som egenföretagare. Det innebär å ena sidan ett större ansvar, men å andra sidan kan du få göra roliga uppgifter och även tjäna mer pengar. Om du är duktig på att baka vackra tårtor, så kan du ha en cateringfirma i ditt eget kök för bröllop och fester. Om du är en skicklig fotograf, så är det en bra tjänst att kunna erbjuda. Det är inte heller bara vid bröllop som du kan anlitas som fotograf, det kan också vara intressant för en stor konferens eller ett företagsevent att ha en särskild fotograf.

Det underlättar också för privatpersoner att anlita dig om du är företagare. Om du inte har ett företag måste de antingen betala dig svart, eller så måste de skicka in papper till skatteverket. Det blir alltså lättare att få kunder om du är företagare.

Om du tycker om att organisera event kan du bygga upp ett eventföretag. Även på mindre orter kan det finnas jobb, även om du inte kan jobba med det på heltid. Idag är det många som vill ha extern hjälp vid större kalas och stora bröllop.

Divi